معیار انتخاب رئیس‌جمهور و گزینه‌های قابل طرح

✍️ چند نفر از کاربران محترم ظاهرا تصمیم گرفته بودند که در موقعیت انتخابات پیش‌رو هم «کنشگری مسئولانه» داشته باشند و هم «آگاهانه» رای بدهند، به بیان دیگر آنان نمی‌خواهند تحریمی باشند. این کاربران سوال می‌کردند در انتخابات ۱۴۰۰ به چه کسی و چرا باید به او رای داد؟

✍️ پاسخ دادم به کسی رای دهید که اجماع و پشتیبانی یکی از دو جبهه اصلی سیاسی کشور (اصلاح‌طلبان و اصول‌گرایان) را با خود داشته باشد. زیرا در این صورت نامزد پیروز در مدیریت کشور کمتر می‌تواند تک‌روی‌ کند (مثل روحانی در دور دوم) و همچنین او بدین‌سان در برابر جریان سیاسی حامی‌اش و مردم بهتر می‌تواند پاسخگو باشد-شعار فراجناحی یک شعار مردم‌انگیزانه است.

✍️ پرسیدند که نامزدهای این دو جبهه اصول‌گرا و اصلاح‌طلب چه کسانی هستند؟ پاسخ دادم (و همه می‌دانیم) که هنوز نام نامزدها روشن نیست و این دو جبهه تاکنون تصمیم رسمی خود را اعلام نکرده‌اند و بعید است تا یک ماه دیگر تصمیمات آنها اعلام شود.

✍️ البته هم اکنون شنیده می‌شود که نامزدهای جدی جبهه اصول‌گرایان «سیدابراهیم رئیسی و علی لاریجانی» هستند. و نامزدهای جبهه اصلاح‌طلبان ایران هنوز به تصویب نرسیده است.

✍️ البته، این روزها جبهه اصلاحات نحوه بررسی و انتخاب نامزدها را اعلام کرده است و اعلام کرده‌اند، نهایتا از نامزدهایی دفاع می‌کنند که «تیم اداره کارهای کلیدی» و «مختصات برنامه اداره کشور» را که به تصویب جبهه می‌رسد، قبول داشته باشند. بااین‌حال، هنوز این «برنامه» نشر نیافته و «اعضای تیم» معرفی نشده‌اند.

✍️ ضمن این‌که نام‌هایی در محافل اصلاح‌طلبان شنیده می‌شود:

▪️دکتر محمدرضا ظفرقندی، رییس نظام پزشکی کشور (به‌خاطر اینکه پس از امنیت و معیشت، قلمروی بهداشت و درمان کشور در «عصر پاندمی‌های ناشناخته» یکی از اولویت‌های حکمرانی اصلاح‌طلبانه است).

▪️دکتر محمدجواد ظریف (به‌خاطر اهمیت مدیریت بحران سیاست خارجی و صیانت از برجام).

▪️خانم دکتر لعیا جنیدی، حقوق‌دان و معاون رییس‌جمهور.

▪️دکتر اسحاق جهانگیری، معاون اول رییس‌جمهور (به‌خاطر تجربه کشورداری در تمام سپهرهای کشور خصوصا در شرایط بحرانی).

▪️دکتر احمد میدری، استاد دانشگاه و معاون وزیر رفاه (به‌خاطر تخصص و تجربه‌اش در التزام به توسعه پایدار، همه‌جانبه و مشارکتی و خصوصا التزامش به شناخت و حمایت از سی‌و‌پنج میلیون شهروندی که از فقر رنج می‌برند) و دیگران.

✍️ در گفت‌گوهای تلگرامی کاربران محترم پرسیدند معیار انتخاب رییس‌جمهور چه باید باشد؟ روشن است رییس‌جمهور که نمی‌تواند از خلاء بیرون بیاید، باید تجربه و بصیرت اداره راهبردی کشور را داشته باشد؛ پاکدست و مردمی باشد.

✍️ اما به نظر من در میان این معیارها، مهمترین معیار باید این باید باشد که آن‌ نامزد قادر باشد در مسیر توسعه عادلانه کشور «تنش خارجی» و «تنش میان جامعه و حاکمیت» ایران را کم کند.

✍️ ایران پس از انتخابات ۱۴۰۰ باید بتواند با سرعت بیشتری معضلات بیکاری، تورم، مسکن و سیاست‌خارجی (خصوصا دفاع از سهم راه‌ها و لوله‌های ترانزیت) را حل کند.

✍️ چنین هدفی به ساختن «دولتی با ظرفیت» و به «دور از تنش داخلی و خارجی» نیاز دارد. ما باید به رییس‌جمهوری رای دهیم که قادر باشد توسعه عادلانه کشور را با مشارکت خود مردم سرعت ببخشد.

حمیدرضا جلائی پور وب‌سایت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *