گفت و گو شرایط دارد.
تبادل يك تجربه با اصلاحطلبان
امروز پس از پیگیریهای جناب دکتر خزعلی در نشست سرای اهل قلم (متعلق به آقای مهدی خزعلی) با موضوع اصلاحات از ساعت ۶ الی ۹ شرکت کردم.
سخنرانان میزگرد مهدی خزعلی، من و حجتالاسلام بیگدلی (از اعتماد ملی) بودیم. از قبل تاکید داشتم اگر موضوع جلسه اصلاحات و آینده آن است برای صحبت امادگی دارم. سرای اهل قلم قبول کرد و من هم شرکت کردم. جلسه یک مقدار دیر شروع شد و از آینده اصلاحات صحبت کردیم، اما ناگهان دیدم جناب خزعلی با صدای بلند و تقریبا فریاد اول روحانی را نقد و تخریب کرد و بعد حزب مشارکت را به باد انتقادهای تند گرفت.
بعد متوجه شدم جناب بیگدلی هم دوست و همراه جناب خزعلی است و بهجای آینده اصلاحات جهت حمله خود را بر اساس ادعاهای بیپایه به سمت مشارکت، سعید حجاریان و مصطفی معین گرفتهاست. من هم البته به نوبه خودم ادعاهای تند اين دوستان را بيپاسخ نگذاشتم و جمعیت هم با دست زدنشان حمایت و تشکر میکردند.
ارزیابی
- من تا امروز از سرای یک نفرهی اهل قلم (که امکانات خوبی هم داشت) هیچ شناخت از نزدیکی نداشتم و امروز هم به احترام خود جناب خزعلی و خانوادهاش در این مراسم شرکت کردم.
- نمیخواهم یک ارزیابی سیاسی ـ امنیتی از این سرا بدهم چون اطلاع کافی ندارم، ولی در همین سه ساعت دو نکته را فهمیدم:
یکم. قاطعانه میتوان گفت این سرا «تعادل» ندارد. این عدم تعادلها هم میتواند مورد سواستفاده «مهندسیکاران» قرار بگیرد.
دوم. در مجموع برگزار کنندگان نگران ایجاد اختلاف بین اصلاحطلبان و اعتدالگرایان و اصولگرایان میانهرو نبودند. (و جناب خزعلی همه این سه مولفه جریان میانه را از تیغ بیدریغ حرفهای بی پایهاش می گذراند).
قطعا اگر این میزان شناخت از جناب خزعلی را قبلا داشتم در این نشست شرکت نمیکردم.
طبق این تجربه به نظرم میرسد اگر این سرای اهل قلم اصلاحطلبان را براي سخنراني دعوت كرد بايد با احتياط برخورد كنند. یکی از شرایط گفت و گوی مطلوب آن است که طرفین بحث بتوانند سخنان خود را کنترل کنند، نه اینکه هر نسبتی را نثار این و آن کنند.