رویای ملی

توضیح: کانال رویای ملی و راهبرد نوروز از شخصیت های فرهنگی، اجتماعی و سیاسی با نگرش های گوناگون دعوت کرده است که برداشت خود از مفهوم رویای ملی را بیان کنند. متن زیر نتیجه اجابت این درخواست از طرف دکتر حمید رضا جلایی پور است که از این بابت از ایشان سپاسگزاریم.

✅ متفکران عصر روشنگری رویای نیکویی در سر داشتند: همه آحاد بشر در «شرایط برابر» بتوانند زندگی مادی و معنوی خود را سامان دهند و استعدادهای خود را در این فرایند و در زمان حیاتشان شکوفا کنند. اگر چه سه قرن از این رویا‌ی انسانی و مدرن می‌گذرد و تا رسیدن به آن راه زیادی برای بشریت و ما ایرانیان در پیش است ولی من برای ایران در سال ۹۸ رویای محدودتری در سر دارم.
و آن این است که: حاکمیت ایران شرایط خاص ایران را درک کند و با پذیرش گشایس سیاسی به خواست اکثریت (نه اقلیت) تکیه کند. یعنی اجازه دهد در کشور انتخابات مجلس آینده آزاد، سالم و منصفانه برگزار شود؛ صدا‌وسیما ابزار حوزه عمومی برای نقد و بررسی مسائل کشور باشد و بجای حذف نود ورزشی برنامه‌های نود سیاسی، اجتماعی و سیاست خارجی نیز ساخته شود و در قوه قضائیه «گروه قاضیان مخصوص» برای برخورد ویژه با منتقدان انحصارگری و فساد و رانت‌خواری جمع‌آوری شود و روال قضایی عادلانه شود.

✅ این رویای محدود من به معنای این نیست که مسولیت همه معضلات کشور بر دوش حاکمیت است و تک تک شهروندان، نیروهای جامعه‌مدنی و تشکل‌های سیاسی نقشی در اصلاح امور کشور ندارند؛ قطعا دارند. اما تحقق رویای‌های ما وقتی بهتر جامه عمل می‌پوشد که حاکمیت (بعنوان موثرترین نهاد جامعه برای سازماندهی حل معضلات) مقداری دست از انحصارگری اقلیت بر اکثریت بردارد.

✅ خلاصه رویای من محدود است: یعنی حاکمیتی داشته باشیم که در آن تیپ رفتار‌های «عادل‌سوزانه» انجام نشود و مثلا مدیر بی تدبیر شبکه سه صدا‌وسیما نتواند محبوب‌ترین برنامه مردمی صدا‌وسیما را به راحتی خفه کند. من دوستدار «حداقل‌های‌ دست‌یافتنی» برای ایران در معرض تندباد هستم.

حمیدرضا جلائی پور وب‌سایت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *