پیشنهاد وزراء با عقل جمعی/ مصاحبه با روزنامه دنیای اقتصاد

❓۱. نظر شما در مورد سازوکار انتخاب وزیر در دولت جدید چیست؟ آیا این روش می‌تواند نیازهای فعلی ایرانیان به تغییر را پاسخ دهد؟

❇️سازوکاری که پزشکیان پس از پیروزی در انتخابات برای انتخاب وزار در نظر گرفته علی‌الاصول کار معقولی است. چون می‌‌خواهد با «عقل جمعی» چنین کاری انجام دهد. 

❇️در دولت‌های قبلی هم این کار انجام می‌شد ولی جمع محدود و غیرشفافی این کار را انجام می‌دادند. در دولت پزشکیان اولا این جمع به چهار صد نفر رسیده و ثانیا برای این کار ضوابطی تعیین شده و ثالثا و از همه مهمتر برای این کار گروه یک رئیس شایسته، بنام جواد ظریف که خودش هم ذینفع نیست، تعیین شده است. 

❇️البته این کار چون با تعداد زیاد در حال انجام است، کار سخت و مبهمی است ولی می‌توان امیدوار بود پزشکیان و جواد ظریف در این کار موفق بشوند. 

❓2. به نظر شما پتانسیل‌ها و آسیب‌های این روش در انتخاب وزا چه می‌تواند باشد؟

❇️گفتم از یک طرف تشکیل این کار گروه کار خوبی است چون به گزینش شایسته‌ها با عقل جمعی کمک می‌کند. از طرفی چون کار جمعی است، در معرض آسیب نیز هست. من به چهار آسیب اشاره می‌کنم. 

❇️یکی آسیب کمال‌گرایی غیر عملی است. یعنی دنبال افرادی باشیم که از هر نظر عالی باشند. در حالی که چنین افراد کاملی وجود ندارند و دیگر این که دولت پزشکیان دولتی است که دنبال انجام کار برای مردم و بدون رانت‌خواری است. اعضای دولت او باید از دالان مباحثات «بیت» و «مجلس» بگذرند. لذا انتخاب فرد مناسب که هم شایسته، هم کارآمد، هم پاکدست و هم رای‌اور باشد، مهم است نه انتخاب فرد ایده‌آل. لذا همیجوری نمیشه افراد را لیست کرد. 

❇️آسیب دوم ذینفعانی است که در گروه‌ها هستند و ممکن است سمت و سوی بحث‌ها را به سمت خود و یا اعضای محافل دوستان خود بکشانند نه شناسایی افراد شایسته عملگرا و موفق در عمل. به بیان دیگر کسی که در گذشته خود کار موفقی انجام نداده چرا باید نامزد وزارت بشود.

❇️آسیب سوم شامل افرادی هستند که از دولت‌های قبل همیشه به داشتن پست علاقه و اعتیاد داشتند. هم اکنون هم حتی در شرایطی که در انتخابات فعال نبودند، هر جا پست وزارت هست زنبیل انداختند. 

❇️آسیب چهارم افراد و گروه‌هایی هستند که اتفاقا در انتخابات فعال نبودند. اما با پیروزی پزشکیان از موضع آوانگار وپیشرو انتظار دارند گاندی‌ها، ماندلاها نامزد وزارت شوند. آن ها متاسفانه تلاش می‌کنند نامزدهای میانه‌رو و کار بلد را از موضع آوانگاردی خراب کنند. 

❇️این چهار آسیب کاری را که پزشکیان شروع کرده محاصره کرده. اما من در این موضوع به مدیریت جناب ظریف امیدوارم. امیدوارم هر چه زودتر یک کابینه کاری، پاکدست و میانه‌رو برای پیشبرد حل مسائل اساسی کشور شکل بگیرد. هم اکنون پیشبرد توسعه کشور خصوصا درمان معیشت مردم مهم است. هم اکنون آماده کردن کشور برای خنثی کردن تهدیداتی که از سوی ترامپ ایران را تهدید می‌کند، لازم است.

حمیدرضا جلائی پور وب‌سایت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *