چرا در رای اعتراضی شرکت می‌کنم؟

من برنده شدن بلامنازع رئیسی در انتخابات ریاست‌جمهوری را به ضرر کشور می‌دانم. معتقدم که نه خودش، بلکه تیم همکارانش مثل دوره احمدی‌نژاد ضربات مهلکی را به بوروکراسی، به سیاست‌خارجی، به سیاست داخلی و به سیاست‌های مالی و پولی کشور می‌زنند و بعد هم به هیچکس هم پاسخگو نیستند. در دوره روحانی حداقل مردم می‌توانستند بدون هزینه دولت روحانی را نه نقد که به صلابه بکشند.

اینکه گفته می‌شود اگر انتخابات ۲۸خرداد۱۴۰۰ را رها کنیم تا حاکمیت یکدست شود، تا بعد وضع بهتر شود؛ ارزیابی خطایی است. تجربه یکدست شدن حاکمیت در دوره احمدی‌نژاد نشان داد این توصیه خطا است. در دوره احمدی‌نژاد، ایران در چاله تحریم افتاد و هنوز هم بیرون نیامده است. و نامبرده الان بصورت وقیحی برای زمین و زمان رجز می‌خواند و می‌گوید رای نمی‌دهم!

اینکه گفته می‌شود این انتخابات نامشروع است و نباید در انتخابات شرکت کرد، این هم خطاست. انتخابات در رژیم «اقتدارگرای انتخاباتی» ما در گذشته هم دموکراتیک، آزاد و منصفانه نبوده است. پدیده مهندسی در انتخابات جدید نبوده است. البته، انتخابات ۲۸خرداد از حیث سازو‌کار دموکراتیک و رقابت حزبی دموکراتیک نیست؛ اما از حیث ملی و در شرایط آشوبناک خاورمیانه یک رای‌گیری است که بیش از ۲۵میلیون نفر در آن شرکت می‌کنند.

توجه کنید در شرایط اقتدارگرایی-انتخاباتی، اندک‌سالاران دنبال مهندسی خود هستند؛ ولی در گذشته هم مردم آگاه ایران این بازی مهندسان انتخابات را بهم زدند و این بار هم ناتوان نیستند. اینکه گفته می‌شود ما هم اگر بخواهیم رای بدهیم فایده ندارد، چون فضای جامعه یخ‌زده است و کسی رای نمی‌دهد، این ارزیابی هم خطاست. زیرا بر اساس نظرسنجی‌های فعلا موجود بین ۴۰ تا ۴۵درصد مردم در انتخابات شرکت می‌کنند و با رای دادن می‌توان در همین انتخابات هم اثر گذاشت.

به قول پژوهشگرانی که تا امروز نظرسنجی‌ها را مرور کرده‌اند: «بخش زیادی از مرددین، در نهایت شرکت نمی‌کنند؛ لذا از آنها نباید غافل شد، حتی تا پای صندوق… سیاست اصلی این باید باشد که با رای آگاهانه ما رئیسی نسبت رأیش کم بشود و به زیر ۵۰درصد بیاید (آخرین تخمین ایسپا ۷۰درصد بوده است) لذا از نظر فردی، هرکسی را که زمینه رأی به غیر رئیسی دارد را فعال کنید (چه آنها که تصمیم به عدم مشارکت دارند و چه آن‌ها که مردد هستند)» کار موثری است.

الان به شرایطی رسیدیم که تکرار خاتمی و حمایت جبهه اصلاحات و نامزدهای ردصلاحیت‌شده از همتی می‌تواند او را به مرحله دوم بفرستد. و عدم حمایت آن‌ها ممکن است به پیروزی رئیسی در مرحله اول تمام شود. من شخصا در رای اعتراضی به رئیسی، به همتی رای می‌دهم. تلاش این چند روزه برای همتی رای او را افزایش داده و در روزهای آینده نیز همچنان باید تلاش کرد. دوست و آشنا را به این راه تشویق کنیم. الان موقع آن هست که همه شبکه‌های اجتماعی فامیلی، رفاقتی و هم دوره‌ای‌ها‌ی خودمان را تو گروه‌های تلگرام و واتس‌آپی فعال کنیم و تا روز انتخابات اعضا رو برای شرکت در انتخابات فعال کنیم.اثربخشی ما در پیام‌رسان‌های کوچک و در دسترس (و در موبایل) مردم است. اثربخشی‌ ما در پیگیری مستمر روزهای آینده در حلقه‌های اجتماعی در دسترس است. اثربخشی ما در تشویق مردم به رای منفی به مهندسی انتخابات است.

حمیدرضا جلائی پور وب‌سایت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *