چرایی کم شدن تعداد اعضای فراکسیون امید
در سه ماه گذشته تعداد اعضای فراکسیون امید از ۱۵۰ به ۱۰۳ و حالا به ۷۰ رسیده است. چرا؟ خوشبختانه پس از انتخابات هیئت رئیسه جدید این فراکسیون ۲۹/۴/۹۵ قرار شده یک آسیب شناسی انجام شود. نگارنده نیز در بررسی این سوال مهم به خبرنگاران مجلس که همه روزه با نمایندگان سروکار دارند دسترسی نداشتم. فعلا در یک بررسی اجمالی علل زیر را برای توضیح این رکود می توان پیشنهاد کرد.
۱) ترجيح تعدادی از نماينده ها اين است كه در يكسال اخير در میانه و وسط حرکت كنند ، تا سال بعد وضعیت سیاسی و تكليف آنها بهتر مشخص شود.
۲) خصوصا نماينده گان مجلس دهم، جدید و کم تجربه هستند. عمدتا از پشتوانه سياسي قدرتمندي برخوردار نيستند. به همین دلیل براي آنها مهم است كه به طرفي گرايش داشته باشند كه این خلا پشتيباني را برای آنها جبران کند. متاسفانه مدیریت فراكسيون اميد تابحال نتوانسته اين اطمينان و پشتیبانی را برای آنها فراهم کند.
۳) مدیریت فراكسيون اميد ادعا زیاد داشته ولی به لحاظ عملی و محتوایی هنوز نتوانسته خودش را به صورت ایجابی در تعامل با سایر نمایندگان میانه رو نشان دهد و عملا يك فراكسيون متزلزل بوده است.
۴) مطمئن باشيد اگر امور فراكسيون واقع بینانه قوام بگيرد و ساز و كار درست را در تعامل با سایر نمایندگان میانه رو پيدا كند دوباره تعداد اعضای فراکسیون امید به بالاي ١٠٠ نفر مي رسد.
۵) حتی می توان گفت با انتخاب روحاني در ١٣٩٦ ممكن است دوباره اعضاي فراكسيون به ١٥٠ نفر برسند. به شرط اینکه مدیریت فراکسیون در حمایت از موتلف اصلی خود ( یعنی خاتمی و روحانی) سست عمل نکند.