واکنش موشکی ایران، وفاق برای ایران

مطلب منتشر شده در روزنامه هم‌میهن به تاریخ 1403/7/11

۱- در پی ترور نصرالله شاهد دو دستگی درباره سیاست خارجی ایران بودیم که گاهی به واکنش‌های تند نمایندگان انجامید. اول تحلیلتان از علل دو دستگی ایجاد شده آن هم نه تنها در سطح سیاسی بلکه در جامعه چیست؟

❇️ببینید در این بحث اگر تندروی خالص‌گرایان را که علیه دولت پزشکیان از رو بسته‌اند (و متاسفانه افرادشان در برنامه‌های سیاسی صدا سیما اعمال نفوذ می‌کنند) به کنار بگذاریم. می‌توانیم بگویی تا قبل مقابله موشکی ج.ا با نتانیاهوی نسل‌کش در میان نخبگان سیاسی کشور در برابر جنایت نتانیاهو در شهادت نصرالله و فرمانده سپاه در لبنان (شهید عباس نیلفروشان) دو نظر بود.

❇️عده‌ای می‌گفتند که باید جمهوری اسلامی مستقیم جواب بدهد. چون نتانیاهوی دیوانه کارهایش حد یقف ندارد و اگر جمهوری اسلامی واکنش نشان ندهد، این فرد نسل‌کش با حمایت آمریکا هی جلو می‌آید.

❇️در مقابل عده‌ دیگری از نخبگان می‌گفتند با توجه به مشکلات ناترازی‌هایی که ایران با آن روبرو است، جمهوری اسلامی نباید مستقیم به اسرائیل-آمریکا واکنش نشان دهد. چون با اصل موازنه قوا تناسب ندارد. لذا این عده از واکنش شبکه مقاومت در منطقه علیه اسرائیل حمایت می‌کردند.

❇️آن چیزی که غروب دهم شهریور پیرو تصمیم شورای عالی امنیت کشور اتفاق افتاد، چیزی بین این دو نظر بود. یعنی پس از این که دو ماه ایران در برابر جنایات نتانیاهو خویشتن داری کرد، اما مالا نتانیاهو به جنایات خود اوج بخشید (مثل شهادت فرماندهان، به شهادت رساندن هفتصد نفر از حزب‌الله و آواره کردن یک میلیون شیعه لبنانی). لذا شورای امنیت کشور برای ادب کردن نتانیاهو تصمیم به حمله موشکی به سه پایگاه نظامی اسرائیل گرفت، که در مجموع در برابر چشم جهانیان این حمله موفق بود و موشک‌های ایران در این پایگاه‌ها فرود آمد، که البته حکومت اسرائیل اجازه اطلاع رسانی نمی‌دهد.

2-این هجمه ها و تخریب ها چه آثار و تبعاتی بر فضای داخلی و خارجی برای کشور دارد؟

❇️آثار کوتاه مدت واکنش موشکی جمهوری اسلامی مثبت بود. این روزها نتانیاهوی نسل‌کش که علیه ایران رجز خوانی کرده بود، لازم بود تنبیه شود. دیگر این که مردم بیگناه فلسطین و لبنان که در زیر حملات نتانیاهوی جنایتکار بودند، خوشحال شدند و روحیه گرفتند.

❇️اما آثار این حمله در میان مدت از هم اکنون روشن نیست و به شرایط آینده بستگی دارد. اگر اسرائیل دست به مقابله بزند (که احتمالا می‌زند)، ایران دوباره قاطع واکنش نشان می‌دهد، لذا در آن زمان می‌شه شرایط را بهتر بررسی کرد، و ممکن است ایران وارد شرایط شبه جنگی بشود. با این همه من حدس می‌زنم راه نتانیاهو باز نیست که بتواند هر غلطی بکند. او تمام قواعد بین‌المللی را عامدانه زیر پا گذاشته و اوضاع منطقه و جهان را دارد بیشتر بهم می‌ریزد. بالاخره جایی این دیوانه متوقف می‌شود.

3- در پی این اتفاق بالاخره با مصوبه شورای عالی امنیت ملی پاسخی به اسرائیل داده شد. این واکنش آیا به کاهش دو دستگی در این زمینه و در قبال سیاست خارجی دولت در درون کشور می انجامد؟

❇️خوشبختانه اختلاف دیدگاهی که در بالا اشاره کردم، یک اختلاف کارشناسی و طبیعی بود. ولی تمام نخبگان مذکور همه ایران دوست و به تصمیم جمعی شورای عالی امنیت کشور در واکنش به اسرائیل هم احترام می‌گذارند و هم حمایت می‌کنند. اگر هم خدایی نکرده در آینده کشور حتی با مشکلات بیشتری روبرو شود همه یکپارچه از فرماندهی کشور، زیر نظر مقام رهبری، حمایت می‌کنند.

4-در شرایط مشابه چگونه می توان وفاق ملی را ایجاد و حفظ کرد؟

به سه نکته اشاره می‌کنم.

❇️نکته اول این که در شرایط فعلی کشور باید امکان نقد تصمیمات مقامات باشد و در عین نخبگان و شهروندان در این شرایط خطیر، در برابر نتانیاهوی دیوانه، از وحدت تصمیم‌گیری کشور در امور خطیر مثل گذشته دفاع کنند.

❇️نکته دوم حاکمیت شایسته است در این شرایط خطیر که کشور هم در داخل و هم در خارج به وفاق نیاز دارد، دست این خالص‌گراهای تندرو را از صدا‌سیما کوتاه کند، خیلی از مواقع این تندروها به اسرائیل پاس گل می‌دهند.

❇️نکته سوم این که دولت پزشکیان در وعده‌هایی که به مردم داده است مثل سرعت اینترنت و رفع فیلترینگ و عدم برخورد با زنان و غیره کوتاهی نکند.

❇️شایسته است دوباره جمهوری اسلامی متوجه باشد که با مردم خوبی روبرو است. در این شرایط سخت تحریمی و معیشتی شایسته نیست مردم از سوی حکومت آزار ببینند.

❇️تا این آتش بس در غزه و لبنان برقرار نشود و تا نتانیاهو بر سر کار است ایران روزهای سختی در پیش دارد و تنها منشا قدرت جمهوری اسلامی در برابر تهدیدات خارجی همین مردم ایران هستند.

حمیدرضا جلائی پور وب‌سایت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *