تحکیمی‌ها اصقلابی بودند!

بخش هایی از گفت و گوی اختصاصی سایت راهرو با دکتر حمیدرضا جلائی پور:
🖍از سال ۷۶ سطح انتظارات برای دموکراتیک شدن جامعه خیلی بالا رفت و پیش‌قراول این انتظارات بالا هم بچه‌های تحکیم بودند.
🖍تحکیم فکر کرد بهتر است برای دفاع از حقوق دیگر دانشجویان هویت دینی تحکیم را برجسته نکنند و به‌اصطلاح خودی غیرخودی نکنند.
🖍 از ۷۶ تا ۸۰ که از نظر تحکیم خاتمی نتوانست شعارهایش را محقق کند، از او فاصله گرفتند و به‌تنهایی نوعی رادیکالیسم عملی در سیاست ایران را پیش گرفتندو از سال ۸۰ به بعد این دسته به عبوری‌ها معروف شدند و ما را هم اصلاح‌طلب‌های حکومتی نامیدند!
🖍تحکیمی‌ها هنوز تحت تأثیر آن سیاست انقلابی بودند، با این تفاوت که واقعاً از خشونت پرهیز می‌کردند و ازاین‌جهت «اصقلابی» بودند – یعنی ترکیبی از ویژگی‌های انقلاب {مثل جستجوی تغییر ساختاری} و ویژگی‌های اصلاحات {مثل خشونت پرهیزی} را برای تغییرات در نظر داشتند.
🖍 آن‌ها باید حرف روز اول آقای سحابی را در کوی دانشگاه قبول می‌کردند. او آمد و گفت باید جمعش کنید. همانجا باید یک نقطه مذاکره می‌گذاشتند و با حکومت کنار می‌آمدند.
🖍یکی از مشکلات دانشگاه‌ها و رقابت‌های درون دانشگاهی مثل انجمن تهران این بود که بعضی از آن‌ها دنبال سمت‌های سیاسی برای جوانان بودند. پلی‌تکنیکی‌ها بیشتر ناواقع‌گرا بودند و هزینه زیادی دادند.
🖍جنبش دانشجویی، تشکل‌ها و شبکه‌های دانشجویی مهم‌ترین حامل عرصه‌ی عمومی نقد و بررسی در ایران هستند. در آن موقع تحکیم پیگیری این هدف را به حاشیه برد و دنبال پروژه‌ی بزرگ دموکراسی‌سازی کل ایران رفت.
🖍 امروز روابط خوبی با فعال‌های قدیمی تحکیم داریم. تجربه‌ی زمخت واقعیت ما را تنظیم کرده است. ما هم تنظیم شدیم. مسئله‌ای که در لیبی و سوریه و مصر تجربه‌اش کردیم. اگر بچه‌های تحکیم این تجربه را دیده بودند، حتماً آن بیانیه «بهار بغداد» را نمی‌دادند.
🖍فشار روی دانشگاه یک مقدار کم شده، چون امروز «ایران همه‌اش دانشگاه شده» است. ابعاد جمعیتی دانشجویان بسیار بزرگ‌تر شده است و دیگر دانشجو بودن چندان امتیازی نیست.
🖍 الآن فعالان دانشجویی روی چند مورد در دانشگاه‌ها می‌توانند تأکید کنند. یکی همین عرصه عمومی نقد و بررسی که همچنان نقش تعیین‌کننده دارد. دیگری اینکه تشکل‌هایشان بیشتر فعال و متنوع شوند. سومین کاری که شما می‌توانید بکنید این است که در رسانه‌های آنلاین و شبکه‌های اجتماعی حضور مؤثر داشته باشید.
🖍 تشکل‌های دانشجویی می‌توانند اظهارنظر سیاسی کنند، اما در مواضع حساس باید واقع‌بینانه، با نظر جمعی و با احتساب پیامدها و موقعیت نیروهای جامعه سیاسی اظهارنظر کنند.

برای مطالعه مشروح گفت و‌گوی سایت راهرو با دکترجلائی پور به لینک زیر می‌توانید مراجعه کنید :

http://yon.ir/5alQ

حمیدرضا جلائی پور وب‌سایت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *